Maskroser_Rityta 1.png
Maskroser_Rityta 1.png
HEMSIDA om oss_Rityta 1.png

Adrian Alebo Andersson,

ordförande och initiativtagare

HEMSIDA om oss2_Rityta 1.png

VARBERG CLIMATE CONCERT ÄR EN IDEELL FÖRENING SOM ARBETAR FÖR ATT SMÄLTA SAMMAN UNDERHÅLLNING OCH UPPLEVELSER MED UPPLYSNING OM VÅR TIDS STÖRSTA FRÅGA. SAMTIDIGT VERKAR FÖRENINGEN FÖR ATT SAMLA IN PENGAR TILL HÅRT KÄMPANDE MILJÖORGANISATIONER.

P1050174.JPG

DET VAR UNDER EN KALL JANUARIPROMENAD 2020 MED JOHAN ROCKSTRÖMS VINTERPRAT I HÖRLURARNA SOM DEN FÖRSTA GNISTAN TILL VCC TÄNDES. NÄR ADRIAN ALEBO ANDERSSON KOM HEM GJORDE HAN DET MED KLIMATÅNGEST OCH EN KÄNSLA AV ATT BEHÖVA GÖRA MER ÄN BARA "TILLRÄCKLIGT". MUSIKEN VAR REDAN VARDAG FÖR ADRIAN OCH DET DRÖJDE INTE LÅNG TID INNAN IDÉN OM ATT KOMBINERA DEN MED GRÖN VÄLGÖRENHET SKREVS NER. ARBETET MED VARBERG CLIMATE CONCERT VAR IGÅNG.

P1040488_edited.jpg

FLER ELDSJÄLAR ANSLÖT TILL PROJEKTET, MEN DET SOM FRÅN BÖRJAN VAR TÄNKT ATT BLI EN STOR KONSERT FÖR KLIMATET BLEV EFTER ETT PAR MÅNADER INGET MER ÄN EN ORIMLIGHET NÄR COVID-19 LAMSLOG HELA VÄRLDEN. ALLA FÖRBEREDELSER, SPONSORAVTAL OCH ARTISTKONTAKTER LADES PÅ IS. 

 

 

 

MEN EN KRIS FÖRSVINNER JU INTE MED EN ANNAN, HUR FRUKTANSVÄRD DEN ANDRA ÄN MÅ VARA. GENAST BÖRJADE DÄRFÖR ARBETET FÖR ATT KUNNA GÖRA GOTT FÖR PLANETEN PÅ SMITTSÄKRA, CORONA-ANPASSADE SÄTT.

Logo - Varberg Climate Concert_Rityta 1.

I SEPTEMBER 2020 OFFENTLIGGJORDES TILL SLUT VARBERG CLIMATE CONCERT OCH DET FÖRSTA PROJEKTET, VARBERG CLIMATE SESSIONS, SJÖSATTES.

OCH NU ÄR DET DAGS ATT SÄTTA IGÅNG PÅ RIKTIGT.

 

MÄNSKLIGHETEN STÅR INFÖR SIN STÖRSTA UTMANING HITTILLS OCH VI SOM LEVER NU ÄR DE ENDA SOM HAR MÖJLIGHET ATT KLARA DEN. OM VI MISSLYCKAS MED ATT HÅLLA OSS UNDER TVÅ GRADERS UPPVÄRMNING TRYCKER VI SAMTIDIGT PÅ PÅ-KNAPPEN FÖR EN OÅTERKALLELIG KEDJEREAKTION - EN SJÄLVUPPVÄRMNING AV PLANETEN SOM KOMMER FÖRÄNDRA LIVSVILLKOREN FÖR ALLA FRAMTIDA GENERATIONER.

VARBERG CLIMATE CONCERTS VISION ÄR ATT, MEN HJÄLP AV MUSIK, VARA DEL AV OCH KOMPLETTERA DEN KRAFT SOM IDAG KÄMPAR MOT GLOBAL UPPVÄRMNING. VI VILL GE MÄNNISKOR UPPLEVELSER, UPPLYSA OM KLIMATFRÅGAN OCH UNDERLÄTTA FÖR ANDRA ATT BEDRIVA SITT KLIMATARBETE.

 

FÖR ATT VI MÅSTE - FÖR EN FRAMTID.